RECENZE

Recenze

Jak funguje optický ProfiHub BxFOR+

Nové ProfiHuby od značky PROCENTEC přináší podporu optického ringu. Zároveň v kombinaci se systémem ComBricks můžou stav tohoto optického kruhu a PROFIBUS sítě monitorovat. Zkusili jsme tedy ProfiHuby zapojit a vysvětlit, jak to všechno funguje.

profibus banner

ProfiHuby obecně používáme pro zrobustnění profibusových sítí, protože síť rozdělují na galvanicky nezávislé segmenty. V tomto případě se budeme věnovat optické komunikaci. Nový ProfiHub BxFOR+ je dostupný jako dvousegmentový (B2FOR+) nebo čtyřsegmentový (B4FOR+).

Příklad zapojení


Obrázek1

 

Jak vypadá ProfiHub ve webovém rozhraní ComBricks?

ProfiHuby BxFOR+ jsou kompatibilní s optickým kruhovým modulem ComBricks. Společně vám poskytují informace o kondici sítě tak, jako na obrázku níž.

V horní části vidíme informace o samotném ProfiHubu a níž jsou pak vidět údaje o stavu kruhu. Dozvíme se dokonce i to, v jaké části kruhu je optický spoj přerušen, protože ProfiHub, který ztratí signál na vstupu Rx (receive), vyhlásí chybu. Takže když dojde k přerušení kruhu, ihned víme, o jaký spoj se jedná.

Když k tomuto rozpojení dojde, tak se rozsvítí LED dioda RING FAIL na všech ProfiHubech. Stejná informace se zobrazí i v ComBricks webovém rozhraní. Pomocí jednoduché konfigurace můžeme také ve webovém rozhraní nastavit zasílání e-mailů, třeba v případě rozpojení kruhu nebo když dojde pouze ke snížení kvality signálu na optickém vedení.

Když permanentně monitorujeme kruh, víme hned, kdy je redundantní kruhový spoj přerušený, a můžeme ho rychle opravit. Zvyšujeme tak robustnost sítě a předcházíme nechtěným výpadkům komunikace, a tím tedy i prostojům.

Obrázek2

Diagnostická funkce ProfiHub

Další zajímavostí je diagnostická funkce samotného ProfiHubu.

V minulosti jsme ProfiHuby používali pouze na zrobustnění a rozsegmentování sítě. Pro diagnostiku jsme používali a stále používáme řešení ComBricks. Nyní ale můžeme ProfiHuby s řešením ComBricks propojit a sledovat tak diagnostické informace o slave zařízení přímo na webovém rozhraní ComBricks.

Protože se zde věnujeme propojení ComBricks Fiber Optical karty a ProfiHubu, zde je náhled ProfiHubu v zařízení ComBricks. Ve webovém rozhraní ComBricks si můžeme nastavit v případě nějaké události zasílání e-mailových alertů.

Obrázek3

 

Související produkty

{foxonstore id="60940,60941,30403,32355,32356"}

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022