OSTATNÍ ČLÁNKY

Ostatní články

Minireportáž z workshopu sběru dat a condition monitoringu v Liberci

Je úterý 20. února 2018, půl deváté ráno a druhý ročník FOXON Academy Tour právě začíná. V průběhu půl roku objedeme s tímto workshopem 14 českých měst a jednu zastávku uděláme i na Slovensku.

V sále pro 25 lidí je plno. Abychom uspokojili poptávku, museli jsme vypsat ještě další termín v březnu. Více lidí na jeden workshop brát nechceme z jednoduchého důvodu – čím víc lidí, tím méně máme prostor pro důkladné prodiskutování všech vašich dotazů a vyzkoušení techniky.

 

workshop condition monitoring, FOXON

 

Workshop vede CEO FOXONu Ing. Jaromír Peterka a už od začátku řeší konkrétní problémy současné údržby. Poukazuje například na to, že jen 20 % výpadků je způsobeno stářím stroje a 80 % nečekanou náhodnou chybou. A právě v  tom vidí výzvu, monitorovat stroje a těmto výpadkům předejít. V dnešní době už totiž nemá smysl „hasit“ problémy údržby, ale spíš se dívat dopředu a reagovat včas, abychom chybám předešli.

 

FOXON Academy Tour 2018

 

Úryvek z workshopu:

„Nedávno jsme u zákazníka řešili měření vibrací. Původně to měli udělané tak, že k nim každý kvartál přijel technik, proměřil vibrace a poté zpracoval report. Dělali to 4x ročně. Jednou o víkendu tam nastal problém, kdy o kabel začal drhnout šroub a pokud bychom tam už my nesledovali vibrace permanentně a problém díky tomu neodhalili, tak by v krátké době s největší pravděpodobností došlo k porušení toho kabelu.

Jste to vy, kdo svoje stroje nejlépe znáte. Vy i  vaši další zaměstnanci, kteří s nimi denně pracují, vy můžete říct – tady hrozí problémy, na tyhle hodnoty bychom se měli zaměřit, tohle pro nás má smysl…“

 

workshop condition monitoring a sběr dat, Liberec, FOXON

 

Workshop pokračuje a na účastnících je vidět, že ať už je jejich firma v jakékoliv fázi sběru a zpracování dat, každý si z dnešního dne odnesl něco zajímavého, a to nás těší.

Když jsme loni uspořádali první 3 workshopy v rámci FOXON Academy Tour 2017, ani v nejmenším nás nenapadlo, že o ně bude takový zájem a že se k nám dostane tolik pozitivních ohlasů. Nicméně jste nám dali jasně najevo, že o tyto vědomosti a zkušenosti z praxe máte zájem a my jsme rádi vyslyšeli vaše prosby o pokračování.

Pokud ještě na žádném z našich workshopů nemáte zarezervovanou židli, určitě po ní sáhněte co nejdříve, než se termíny naplní.

Těšíme se na setkání!

FOXON tým

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022