RECENZE

Recenze

Jaký je průmyslový tablet NQUIRE NQ800 II

Novinkou v naší nabídce jsou průmyslové tablety. Jeden z nich pro vás zrecenzoval Jaroslav Blažek – udělal několik obrázků jak z instalace operačního systému, tak z provozu tabletu.

Tablety nám dodává německá firma ICO – s prodejem počítačových komponentů mají víc než 35letou zkušenost a nezapřou pověstnou německou preciznost a spolehlivost. Pro tuto recenzi nám zapůjčili tablet NQUIRE NQ800 II od společnosti Newland. Ta se zabývá mimo jiné skenovací technologií v logistice, obchodu i výrobě, takže dobře ví, jak důležitá jsou robustní zařízení, na která je spoleh. 

Tablet NQUIRE NQ800 II není vůbec žádný drobek s rozměry 235×147×22 mm. Osmipalcový displej disponuje rozlišením 800×1280, poměr stran 10:16 a je kapacitní dotykový. O váze přístroje bude zmínka dále. Jako doplněk je možné koupit dokovací stanici DS800.

nquire8 01

Baterie 8,000 mAh / 3.7 V Lithium-polymer. Nabíjecí adaptér zakončen mini jack konektorem s výstupem 9 V DC, takže se nelze splést s nabíječkou pro běžný mobil. Výrobce udává výdrž 5–7 hodin, 250 hodin pak v režimu standby. Vedle nabíjecího konektoru ještě micro USB a 3,5 mm jack pro sluchátka.

nquire8 02

Ze zadní strany je vloženo dotykové pero, baterie přiložena v balení. Kolem tabletu je masivní gumový okraj pro ochranu přístroje při pádu. V průmyslu není nic neobvyklého, že tablet občas vyklouzne z ruky na zem.

nquire8 03

Aby ty pády nebyly moc časté, tak ze zadní strany je k dispozici masivní pásek pro uchycení na ruku. Celý tablet je v provedení IP 67, gumové ucpávky drží „jako zvíře“, ovšem práci ve vodě jsme s tabletem nezkoušeli, i když výrobce garantuje také ochranu proti ponoření do vody.

nquire8 04

Vodotěsná tlačítka pro zapnutí a vypnutí, plus regulace hlasitosti. Pod nenápadným krytem vlevo je ještě slot na SIM kartu a paměťové médium maximálně 128 GB SDHC/SDXC karty.

nquire8 05

Tablet byl naprostá funglovka, poprvé jsme jej zapnuli my, takže vyžadoval nastavení operačního systému jako země, jazyky a podobně. V neposlední řadě také připojení do internetu, pro češtinu bylo potřeba stáhnout jazykovou sadu. Vše ale fungovalo bez problémů. Hlavní je ovšem účet Windows. Pokud není k dispozici, lehce se vytvoří nový, my jsme také využili možnost a udělali nový účet pro firmu Foxon.

nquire8 10

Chvilku tohle trvalo, není to za pět minut.

nquire8 11

Při přihlášení účtem Microsoft je nutné vytvořit PIN, hlavně jej nezapomenout, systém jej vyžaduje vždy.

nquire8 12

Tady už není co řešit, takové standardní Windows 10 Pro. Je možné přepínat mezi stolní a tabletovou verzí zobrazení. Vzhledem k rozlišení displeje jsou písmenka drobnější, což pro nás starší bývá problém.

nquire8 13

Tablet má zabudovaný 1D a 2D scanner, stačí aktivovat tlačítkem na přístroji a za chvilku se vysílač rozsvítí. Kódy indikuje pípnutím a zaregistroval vše, co jsme mu předhodili. Pro další použití je nezbytná nějaká aplikace.

nquire8 14

Přehlédli jsme v parametrech přístroje údaj o váze, tak jsme jej zvážili u nás tenzometrem s vyhodnocovacím modulem a PLC Simatic. Je to průmyslový přístroj a váha tomu odpovídá – má skoro kilo.

nquire8 15b

Screenshot z nastavení systému a osazení tabletu procesorem včetně RAM paměti. Je vidět, že balík s češtinou operačního systému se nám řádně instaloval.

nquire8 20

Aktuální operační systém Windows 10 Pro.

nquire8 21

Disk je typu flash, tablet je možné objednat i ve verzi Plus, pak má 32 GB flash zvětšenou na 64 GB, stejně jako RAM paměť z 2 GB na 4 GB.

nquire8 22

Zobrazení v prohlížeči, v základu Microsoft Explorer, není problém si instalovat cokoliv jiného.

nquire8 23

Jako příslušenství je dodávána redukce z USB micro na klasiku pro možnost připojení flash disku, tak jak je to obvyklé u tabletů. To jsme přesně potřebovali pro přetažení printscreenů obrazovky.

nquire8 25

Zadní fotoaparát 5.0 Megapixel CMOS s autofokusem jsme přepnuli na nejvyšší možnost, obrázek pak najdete níže.

nquire8 30

Jedna z pořízených fotografií pro nahlédnutí, bez úprav, jen výřez okna.

nquire8 31bb

Abychom na nic nezapomněli, na závěr v piktogramech hlavní vlastnosti z manuálu tabletu.

nquire8 32

Závěr

Pokud jste nevěděli, co přesně si představit pod pojmem průmyslový tablet, tak snad jsme vám to trochu přiblížili, ostatní je na vás. Výrobce klade důraz na konektivitu přístroje přes Bluetooth 4.0, 3G síť a Wi-Fi 802.11 ac/a/b/g/n. Ovšem v parametrech najdete hodně ohledně IP 67 ochrany, tablet vydrží ponoření na 30 minut do hloubky 1 metr a vydrží pád z výšky 1,2 metru.

Autor: Jaroslav Blažek, blaja.cz

Související produkty

{foxonstore id="45366,45404"}

 

Novinky
z naší firmy

Stačí 2 e-maily měsíčně a neunikne vám nic podstatného. 
Přihlaste se a každou druhou středu čtěte přímo ve své poště.

Váš e-mail je u nás v bezpečí. Vždy ctíme Zásady zpracován osobních údajů.

Rychlý dotaz


Typ vašeho dotazu



Společnost FOXON je držitelem certifikátu ISO 9001:2015

Sledujte nás i na sociálních sítích.

Made by FOXON s.r.o. © 2022