ProfiHub A5 PROFIBUS multi-repeater, IP65

ProfiHub A5 PROFIBUS multi-repeater, IP65


Multirepeater A5 se stupněm krytí IP65 vytvoří v jednom místě až 5 nových segmentů se zapojením do hvězdy, takže na každý nový segment připojíte více stanic nebo delší PROFIBUS kabel. Navíc posiluje a vyhlazuje signály mezi všemi segmenty, čímž velmi pomáhá zvýšit robustnost sítě PROFIBUS. Velmi vhodný produkt pro stavbu nových a rekonstrukci již existujících sítí PROFIBUS DP. Více

Výrobce: HMS Industrial Networks Kód: 16010

37 752 Kč bez DPH (45 679,92 Kč s DPH)
Recyklační poplatek 0,42 Kč zahrnutý v ceně.
Skladem
ks

Multirepeater A5 se stupněm krytí IP65 vytvoří v jednom místě až 5 nových segmentů se zapojením do hvězdy, takže na každý nový segment připojíte více stanic nebo delší PROFIBUS kabel. Navíc posiluje a vyhlazuje signály mezi všemi segmenty, čímž velmi pomáhá zvýšit robustnost sítě PROFIBUS. Velmi vhodný produkt pro stavbu nových a rekonstrukci již existujících sítí PROFIBUS DP. Více

Výrobce: HMS Industrial Networks Kód: 16010

5segmentový PROFIBUS multirepeater do náročných prostředí

ProfiHub A5 je síťový hub, pomocí kterého vytvoříte hvězdicovou metalickou PROFIBUS DP topologii pro zařízení PROFIBUS DP. Tento multirepeater se stupněm krytí IP65 je určen do instalací v drsnějších prostředích, případně venkovních prostředích. Maximální počet nově vytvořených PROFIBUS DP segmentů je +5 a všechny segmenty jsou od sebe navzájem galvanicky odděleny. Rušení nebo špatný signál v jednom segmentu se díky multirepeateru ProfiHub nedostane do jiného segmentu a neovlivní kvalitu signálu v jiném segmentu.

Díky diagnostickým LED na každém segmentu je možno odhalit chybu dřív, než PROFIBUS přestane fungovat. Každý segment je navíc vybaven konektorem CANON SUB9, který výborně slouží jako měřicí bod pro připojení PROFIBUS analyzátoru, např. testeru ProfiTrace 2.

 

Ukázka zapojení multirepeateru ProfiHub A5 v rozvaděči. Z hlavního přívodu PB signálu (Main Bus) vytvoří 5 nových galvanicky oddělených PB segmentů (C1-C5 kabely)

 

Dokonalé galvanické oddělení všech segmentů

Zdokonalená elektronika multirepeateru ProfiHub A5 umožňuje (na rozdíl od konkurenčních repeaterů) neomezené kaskádové řazení za sebou (neplatí tedy max. počet 9 repeaterů v kaskádě za sebou).

ProfiHub A5 má 100% ochranu proti zkratu, tzn. pokud v segmentu 1 zkratujete vodiče A/B vůči sobě, tak tento zkrat neprojde do dalších segmentů. Toto chování se od repeateru logicky očekává, bohužel se ale netýká řady jiných repeaterů na trhu.

Navíc data v síti jsou neustále sledována pro výskyt překmitů, které ProfiHub digitálně vyhlazuje. Od našich zákazníků víme, že multirepeatery ProfiHub upřednostňují právě pro lepší galvanické oddělení všech segmentů, díky kterému minimalizovali výpadky sítí PROFIBUS. 

Díky 100% galvanickému oddělení PROFIBUS segmentů nepropustí ProfiHub A5 zarušený nebo poškozený signál z jednoho segmentu do druhého.

Raději méně PROFIBUS stanic do více PROFIBUS segmentů

Na základě našich zkušeností doporučujeme zákazníkům nemít v jednom segmentu až 31 PROFIBUS stanic, protože 31 stanic znamená 31 potencionálních příčin problému, které můžou způsobit odrazy signálu v PROFIBUS kabelu. Tento odraz se s délkou segmentu zvětšuje a nakonec je tak velký, že odstaví většinou tu nejvzdálenější stanici.

Našim zákazníkům proto doporučujeme nasadit max. 510 PROFIBUS stanic v jednom segmentu. V praxi to znamená, že do multirepeateru ProfiHub přivedete signál od stanice MASTER (můžete pak pokračovat i dál) a na každý segment připojíte max. 5–10 stanic. Může se jednat o stanice vždy v jednom rozvaděči, o stanice v jednom směru od rozvaděče, o všechny měniče / IO periferie / HMI panely apod. Je to vlastně jedno, protože ProfiHub funguje jako hub, takže propojí vše se vším. Je prakticky jedno, jaké stanice na jednotlivé kanály (segmenty) připojíte.

Tímto si v případě problémů se sítí PROFIBUS významně zkrátíte čas na nalezení chyby, protože příčinu i důsledek zpravidla najdete jen v jednom segmentu.

Umístíme-li PROFIBUS stanice do více galvanicky oddělených segmentů, zvýšíme tím robustnost a odolnost sítě PROFIBUS vůči případných rušením a chybám v ostatních PROFIBUS segmentech. Chyba z jednoho segmentu se nedostane do druhého segmentu a díky tomu dokážeme chybu rychleji lokalizovat.

Hlavní výhody

  • Vytvoříte 5 galvanicky oddělených segmentů (1× původní + 5× nový).
  • Vyšší stupeň krytí IP65 umožnuje instalace v drsnějších podmínkách.
  • Můžete zapojit stanice do hvězdy nebo použít i stromovou topologii.
  • Alarm relé kontakt vás upozorní na výpadek sekundárního napájení.
  • Instalace nevyžaduje změnu v HW konfiguraci stanice PB Master (pokud není aktivována funkce Diagnostics – DP SLAVE).
  • Měřicí CANON port na každém segmentu umožňuje připojit PROFIBUS tester a měřit každý segment zvlášť, avšak z jednoho místa.
  • LED u každého segmentu jasně oznamují stav komunikace – OK, ERROR, žádný signál.
  • Můžete vytvořit redundantní spojení s druhým ProfiHub modulem přes kanály 4 a 5.
  • Půjde nastavit napevno konkrétní PB rychlost (což je účinná ochrana proti nežádoucímu snížení rychlosti sítě v PB Master stanici, ProfiHub nepustí dál jinou rychlost než nastavenou).
  • Malé kompaktní provedení zabírá velmi málo místa v rozvaděči (de facto nahrazuje 5 vedle sebe zapojených klasických PB repeaterů).
  • Je to cenově výhodné řešení – 5 vedle sebe zapojených klasických PB repeaterů by stálo minimálně 35 tis. Kč i víc.

Ukázka kaskádového zapojení multirepeaterů ProfiHub A5. 

Připojení PROFIBUS kabelů do repeateru ProfiHub A5 se provádí přes šroubovací konektory.

Každý PROFIBUS segment je v multirepeateru ProfiHub A5 možno zakončit vestavěným odporem.

Vlastnosti nejsou vloženy