ProfiHub B2FO2+ optický MM coupler PROFIBUS

ProfiHub B2FO2+ optický MM coupler PROFIBUS


PROFIBUS DP multirepeater vytvoří až 2 metalické segmenty, které připojíte po optické síti typu multimode. Ideální řešení pro připojení vzdálených PROFIBUS metalických hnízd po optice. Zvýší robustnost a spolehlivost sítě. Vhodné pro nasazení v nových i již existujících sítích PROFIBUS DP. Modul nemůže být zapojen v kruhu. Více

Výrobce: HMS Industrial Networks Kód: 17220

26 078 Kč bez DPH (31 554,38 Kč s DPH)
Recyklační poplatek 0,42 Kč zahrnutý v ceně.
Skladem
ks

PROFIBUS DP multirepeater vytvoří až 2 metalické segmenty, které připojíte po optické síti typu multimode. Ideální řešení pro připojení vzdálených PROFIBUS metalických hnízd po optice. Zvýší robustnost a spolehlivost sítě. Vhodné pro nasazení v nových i již existujících sítích PROFIBUS DP. Modul nemůže být zapojen v kruhu. Více

Výrobce: HMS Industrial Networks Kód: 17220

ProfiHub B2FO2+ funguje jako vylepšený PROFIBUS převodník optikametalika s tím, že na straně metaliky je vybaven dvěma galvanicky oddělenými porty pro dva galvanicky oddělené segmenty. Rušení nebo špatný signál v jednom segmentu se díky Profihubu nedostane do jiného segmentu a neovlivní tak kvalitu signálu v druhém segmentu.

Díky diagnostickým LED diodám na každém segmentu je možno odhalit chybu dřív, než PROFIBUS přestane fungovat. Každý segment je vybaven konektorem CANON SUB9, který výborně slouží jako měřicí bod pro připojení např. diagnostického nástroje PROFIBUS.

ProfiHub B2FO2+ je vhodné použít při vytváření optických sítí PROFIBUS DP, protože díky němu můžete vytvářet topologie typu point-to-point, hvězda nebo strom. Chystáte-li se stavět optickou síť na PROFIBUSu nebo rekonstruovat stávající optickou síť, pak patrně stejně potřebujete klasické optické převodníky OLM. Zvažte použití produktu ProfiHub, díky kterému dosáhnete více variant topologie sítě, zvýšíte robustnost v metalické části za optikou a navíc získáte automaticky měřicí bod pro každý metalický segment.

Hlavní výhody

  • Za optikou vytvoříte až 2 galvanicky oddělené metalické segmenty.
  • Můžete vytvořit topologii point-to-point, hvězda nebo strom.
  • Umožňuje redundantní napájení s alarm relé kontaktem při výpadku sekundárního napájení.
  • instalace nevyžaduje změnu v HW konfiguraci stanice PB Master.
  • Měřicí CANON port na každém metalickém segmentu umožňuje připojit PB tester a měřit každý segment zvlášť.
  • LED diody informují o stavu komunikace (OK, ERROR) na každém kanálu.
  • Můžete napevno nastavit konkrétní PB rychlost (ochrana proti nežádoucímu snížení rychlosti sítě v PB Master stanici, ProfiHub nepustí dál jinou rychlost, než nastavenou).

Dokonalé galvanické oddělení všech PROFIBUS segmentů

Zdokonalená elektronika multirepeateru ProfiHub umožňuje (na rozdíl od konkurenčních repeaterů) neomezené kaskádové řazení za sebou (neplatí tedy max. počet 9 repeaterů v kaskádě za sebou).

ProfiHub má 100% ochranu proti zkratu, tzn. pokud v segmentu 1 zkratujete vodiče A/B vůči sobě, tak tento zkrat neprojde do dalších segmentů. Toto chování se od repeateru logicky očekává, bohužel se ale netýká řady jiných repeaterů na trhu.

Navíc data v síti jsou neustále sledována pro výskyt překmitů, které ProfiHub digitálně vyhlazuje. Od našich zákazníků víme, že multirepeatery ProfiHub upřednostňují právě pro lepší galvanické oddělení všech segmentů, díky kterému minimalizovali výpadky sítí PROFIBUS. 

Raději méně PROFIBUS stanic v segmentu

Z našich zkušeností doporučujeme zákazníkům nemít v jednom segmentu až 31 PROFIBUS stanic, protože 31 stanic znamená 31 potencionálních příčin problému, které můžou způsobit odrazy signálu v PROFIBUS kabelu. Tento odraz se s délkou segmentu zvětšuje a nakonec je tak velký, že odstaví většinou tu nejvzdálenější stanici.

Našim zákazníkům proto doporučujeme nasadit např. max. 5–10 PROFIBUS stanic v jednom segmentu. V praxi to znamená, že do multirepeateru ProfiHub přivedete signál od stanice MASTER (můžete pak pokračovat i dál) a na každý segment připojíte max. 5–10 stanic. Může se jednat o stanice vždy v jednom rozvaděči, o stanice v jednom směru od rozvaděče, o všechny měniče / IO periferie / HMI panely apod. Je to vlastně jedno, protože ProfiHub funguje jako hub, takže propojí vše se vším. Je prakticky úplně jedno, jaké stanice na jednotlivé kanály (segmenty) připojíte.

Touto strategií rozdělení sítě na menší segmenty o méně stanicích nejen významně zvýšíte robustnost PROFIBUS sítě, ale v případě problémů se sítí PROFIBUS zkrátíte čas na nalezení příčiny chyby, protože příčinu i důsledek zpravidla najdete jen v jednom segmentu.

Vlastnosti nejsou vloženy